20 de locuri unice de vizitat în Delta Dunării

TOP 20 locuri minutate pe care nu trebuie să le ratezi când vizitezi acest paradis unic al Deltei Dunării

0
9808

TOP 20 locuri minutate pe care nu trebuie să le ratezi când vizitezi acest paradis unic al Deltei Dunării

Dacă și tu ești una dintre acele persoane care se gândesc la Delta Dunării ca la ceva în care ai parte de foarte multă apă, pește cu nemiluita, păsări dintre cele mai mândre și țânțari la orice pas, ei bine acest tablou nu este unul corect. Mai bine spus aici poți găsi cele mai frumoase monumente, îndrăznețe peisaje, dar și multe alte lucruri la care nu te-ai fi gândit. Și cu toate astea Delta reprezintă mult mai mult față de cât ne putem imagina noi, iar printre multe altele nu trebuie să uităm nici de răsăritul efervescent de aici și nici de apusul romantic oferit îndrăgostiților. Mai cu seamă în ceea ce urmează o să aducem în atenția voastră cel puțin 20 de locații uluitoare și lucruri extraordinare.

⭐️Comanda acum!!! Click pe link https://temu.to/m/u79by37lwkf pentru a primi un cupon promotional de 💰‎500Lei sau ⭐️ Scrie aco248595 în aplicaţia Temu App şi primeşti 💰30% discount la un produs ales!!

Pădurea Letea

Învăluită în mister-i aparte, pădurea este locul în care poți găsi laolaltă atât dunele de nisip care se pot asemănă cu dunele din Sahara, cât și minunățiile de cai sălbatici. Cai, pe care bineînțeles cu puțin noroc îi poți zări doar la o aruncătură de băț distanță de locul pe care îl vizitezi și în care te găsești.

Pădurea Caraorman

Este lesne de înțeles că vorbim tot despre o pădure asemănătoare cu Pădurea Letea. Ba mai mult este esențial să păstrăm natura așa cum este ea fără să o distrugem și fără să o murdărim cu deșeurile noastre.

Oricum ar fi nu trebuie să uităm de plantele rare care se dezvoltă în această pădure și de miile de păsări rare care îți au cuiburile pe timp de vară chiar în această pădure. Un lucru aparte și specific al acestei păduri este legat de forma pe care o pot lua arborii de aici. Uneori îți pot da senzația că sunt niște ostași gata pregățiți de luptă sau că și-au dat ultima suflare pe terenul de luptă.

Stejarul îngenunchiat din Pădurea Caraorman

Gigantul stejar pare a fi acel protector din mijlocul pădurii, acea bază pe care te poți sprijini atunci când ai senzația că ancora ta de salvare e prea departe de tine. Pe de altă parte, în afară de forma bizară pe care o are Stejarul a fost și este martorul a ceea ce s-a întâmplat de-a lungul zecilor de ani. Și poate că numai el știe întreaga poveste a Deltei Dunării și lungul fir al transformărilor ei.

Gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră

Nu cred că universul a plăsmuit un alt loc cu atât de multe înțelesuri și cu un farmec atât de mare. Și nu mai este un secret acela că tinerii îndrăgostiți preferă apusul soarelui în acest loc magic. Iar dacă nu ai nici cea mai mică idee despre acest loc, cel mai bine ar fi să-i faci o vizită chiar tu și să trăiești pe pielea ta acea senzație unică din mijlocul celor două ape care se împletesc.

Insula Sacalin de la Sf. Gheorghe – Delta Dunării

Această insulă nu este ca orice altă insulă, deoarece se spune despre ea că este cel mai nou și mai tânăr pământ românesc. An de an sedimentele și aluviunile aduse de apă se depun la marginile acestei insule formând noul pământ românesc. De asemenea insula poate fi admirată de la distanță, căci ea este protejată de lege, având în vedere păsările care își au cuibul aici, dar și plantele extrem de rare care iși au existența pe acest tărâm.

Plaja sălbatică de la Sfântu Gheorghe

Există locuri pe care nu ai vrea să le împarți cu nimeni și ai vrea să le păstrezi doar pentru tine. Astfel spus plaja sălbatică de la Sfântu Gheorghe este un astfel de loc. Ba mai mult decât atât, aici te poți bucura în voie de mare, de nisipul fin, de soare și de momentele liniștite și pline de relaxare.

Gura Portiței (Jurilovca)

Aflată în inima Deltei Dunării, Gura Portiței este acea fâșie de pământ cu iz magic din mijlocul apelor. Și pe lângă bucatele alese pe care le poți savura aici te poți bucura de poveștile localnicilor și de locurile încărcate de istorie. În plus, cunoscătorii spun că de aici soarele are altă față, marea este mult mai senină, iar plaja se simte altfel.

Cheile Dobrogei

Uriașii de stâncă au propria lor poveste și stau gata să ți-o spună în cazul în care ai vrea să o asculți. Indiferent de sezonul în care îți dorești să le faci o vizită vei observa că vegetația este parte din acest univers al Cheilor si în mod deosebit acestea pot fi descifrate mult mai ușor pe timpul primăverii, când apar primii boboci de flori și primele frunzulițe.

Parcul Național Munții Măcinului

Este o zonă specială de conservare care se află situată în partea de sud-est a țării și amplasată pe teritoriul județului Tulcea. Aici veți putea descoperi nenumărate trasee montane, dar și locuri de campare, astfel încât să vă bucurați de experiențe unice.

Capul Doloșman

Situat pe faleza Lacului Razim – situat pe teritoriul administrativ al comunei Jurilovca. Este o arie protejată ce cuprinde o faleză calcaroasă și în același timp stâncoasă a Lacului Razim.   

Nu, nu trebuie să uităm nici de latura spirituală, căci aici în Delta Dunării vei simți din plin această putere sprituală ce sălășluiește în această zonă și în împrejurimi. Și cum ar putea fi viața noastră puțin mai liniștită și mai satisfăcătoare dacă nu ne închinăm celor sfinte? De aceea dacă ai în plan să vizitezi Delta, dar și celelalte locuri din jur pline de mister și de farmec, atunci este musai să mergi și să vizitezi Mânăstirea Stipoc „Schitul Sfântul Atanasie”, dar și Biserica Maicii Domnului din comuna Sarichioi.

Mânăstirea Stipoc „Schitul Sfântul Atanasie”

Accesul la acest lăcaș de cult se realizează doar pe apă, iar în cadrul acestei mânăstiri veți găsi doar 6 călugări. Această mânăstire este construită numai din lemn și are o vechime de numai 15 ani, ceea ce o face să se încadreze în categoria bisericilor noi.

Biserica Maicii Domnului din comuna Sarichioi – putem spune despre aceasta că este un altfel de locaș sfânt unde poți simți cu adevărat prezența divină. De altfel nu poți cunoaște toate acestea în adevăratul sens al cuvântului, dacă nu vizitezi aceste locuri sfinte.

Manastirea Stipoc – clip video

Tot aici în acest articol trebuie să mai amintim și despre acele zone și monumente încărcate de istorie, care sunt dovada vie a existenței noastre din timpuri străvechi. Iar aici în această categorie este necesar să amintim despre Cetatea Histria, Cetatea Enisala (Heracleea), Cetatea Argamum situată deasupra Capului Doloșman, Epava Tuzla, dar și monumentul de la Adamclisi – Tropaeum Traiani.

Cetatea Histria

Se cunoaște faptul că a fost prima așezare urbană de pe actualul teritoriu românesc, fiind populată de coloniștii greci, care au utilizat-o pe post de port și ieșire la Marea Neagră.

Cetatea Enisala (Heracleea)

Este amplasata pe masivul de calcar jurasic, iar cercetările arheologice au început în anul 1939. Această cetate a îndeplinit rând pe rând roluri militare, administrative, economice, dar și politice. 

Cetatea Argamum

situată deasupra Capului Doloșman – cunoscută și sub numele de Orgame, această cetate este un sit arheologic ce datează din anul 1916. Se întinde pe circa 100 de hectare, iar printre ruine se pot zări o poartă, zidul de apărare, basilici paleocreștine, valuri de pământ, dar și câteva străzi.

Epava Tuzla

Deși mulți spun despre această epavă că de fapt și de drept povestea ei este una cu totul și cu totul aparte, ceea ce ni s-a transmis de la oamenii locului amintește întocmai despre o eroare pe care au săvârșit-o marinarii aflați la bordul acestei nave. Oricum ar fi povestea acestei epave Tuzla te va duce cu gândul la acele momente îndepărtate în care a avut loc nefericitul eveniment.

Tropaeum Traiani monumentul de la Adamclisi

Situat în județul Constanța, acesta a fost ridicat în cinstea împăratului roman Traian între anii 106 și 109 d. Hr. pentru a putea comemora victoria romanilor asupra dacilor.  

Și pentru că deseori aducem în discuție monumentele istorice pe care strămoșii noștri le-au lăsat nu ar trebui să ignorăm nici monumentele și nici acele lucruri pe care le-au realizat și o bună parte din personalitățile contemporane cu noi sau cu ceva mai multă experiență în spate și nu numai aceste personalități. Bineînțeles că vă putem aduce la cunoștință acele monumente care pot fi considerate adevărate embleme în zonele de baștină, iar aici facem referire la Farul Vechi din Sulina și la Farul Nou din Sulina. De asemenea nu trebuie să ignorăm nici acele monumente care sunt minunății arhitecturale, și nu mai încape îndoială că vorbim despre Podul Regele Carol I de la Cernavodă și bineînțeles amintim și de Parcul Eolian Fântânele-Cogealac.

Farul Vechi din Sulina, Delta Dunării

Monument istoric situat pe malul stâng al Dunării, în aval de orașul Sulina. Are o înălțime de aproximativ 45 de picioare (13,7 metri), construit în formă de turn circular și realizat din metal greu. Pe vreme când era utilizat farul difuza un semnal optic pe o distanță de circa 8 mile marine.  

Farul Nou din Sulina

Far de aterizare care este situat pe extremitatea digului de sud al canalului Sulina, mai exact în apropiere de gura de vărsare a acestuia în Marea Neagră. Este pus în exploatare în anul 1983 si administrat de către Forțele Navale Române.

Podul Regele Carol I de la Cernavodă

Cunoscut sub numele de Podul Anghel Saligny s-a realizat între anii 1890 și 1895 pentru a asigura legătura feroviară dintre București și Constanța.

Parcul Eolian Fântânele – Cogealac

Este situat în județul Constanța, pe raza teritorială a celor două localități Fântânele și Cogealac. Acesta este compus din aproximativ 240 de turbine eoliene, împreună având o capacitate de 600 MW.

Acestea fiind spuse nu ne mai rămâne decât să vă îndemnăm să vizitați toate aceste locuri minunate și de ce nu în cazul în care veți adăuga pe lista voastră și alte locuri să le împărtășiți și cu noi. Până data viitoare bucurați-vă de călătorii și nu lăsați deșeuri în urma voastră.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here