Mănăstirea Coșula

0
567

Mănăstirea Coșula, o mănăstire plină de istorie și frumusețe

În inima județului Botoșani se află o comoară de istorie și spiritualitate, Mănăstirea Coșula. Construită în anul 1535, această mănăstire este una dintre cele mai vechi și impresionante lăcașe de cult din zonă, păstrându-și frumusețea și autenticitatea de-a lungul secolelor

Film de prezentare manastire.

Galbenul de Coșula

Ceea ce face cu adevărat unică Mănăstirea Coșula este pictura bisericii, realizată în anul 1538. Aceasta are o mare valoare artistică și istorică, fiind una dintre cele mai bine conservate din țară. Ceea ce atrage atenția este culoarea galbenă, unică în Europa, care predomină în pictură, conferindu-i un aspect luminos și cald şi care adaugă un farmec aparte locului. Această culoare este numită Galben de Coșula și este un adevărat mister, deoarece nimeni nu știe cum a fost obținută și de ce nu se degradează în timp.

Mănăstirea Coșula - Galbenul de Coşula frescă
Mănăstirea Coșula - frescă
Mănăstirea Coșula - frescă
Mănăstirea Coșula - frescă

Fresca Veche de la Mănăstirea Coșula

Pe lângă Galbenul de Coșula, mănăstirea găzduiește o frescă veche de peste 500 de ani, care surprinde scene impresionante precum Rusaliile și Crucea. Această frescă este o mărturie vie a bogatei istorii a mănăstirii și a spiritualității vremurilor trecute.

Mănăstirea Coșula

Vizitați Mănăstirea Coșula

Dacă esti pasionat de istorie și căutător de frumos, mănăstirea merită cu siguranță o vizită, este o perlă a patrimoniului cultural și religios al județului Botoșani, aflându-se la doar 20 de km sud-est de Municipiul Botoşani, acest loc te va purta cu gândul în trecut, oferindu-ţi o experiență autentică și spirituală.

Descoperă Galbenul de Coșula, un element distinctiv al mănăstirii, care îi conferă unicitate și frumusețe. Pictura bisericii este un adevărat tezaur artistic, care merită admirat și studiat. Vizitând mănăstirea, vei avea ocazia să vezi cu ochii tăi acest fenomen artistic și să te bucuri de o călătorie prin timp și spiritualitate.

Tu ai vizitat această mănastire, şi ce ţi-a plăcut mai mult la aceasta?

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here