Home REGIUNILE ROMANIEI DOBROGEA Top 15 atracţii şi obiective turistice de vizitat în Sulina

Top 15 atracţii şi obiective turistice de vizitat în Sulina

0

Descopera obiectivele turistice în Sulina Fabuloasa – Orasul din Delta Dunarii

Fiecare dintre noi își dorește din când în când să trăiască într-o poveste, dar foarte puțini îndrăznesc să pună în practică o astfel de întâmplare. Însă de acum înainte nu trebuie doar să-ți imaginezi cum va fi povestea ta, ci o poți pune în practică descoperind 15 atracţii si obiective turistice din Sulina Fabuloasă, oraşul magic din Delta Dunării.

Sulina pare a fi unicul loc unde poți găsi laolaltă o plajă bogată cu nisipul cel mai fin, frumusețile Dunării, îmbinarea armoniei cu frumusețea Deltei și nu în ultimul rând bucuria de a te înfrupta cu priveliștea nespus de frumoasă a Mării Negre. Altfel spus toate aceste minunății le poți găsi aici în micul oraş ce se întinde doar pe 6 străzi paralele cu Dunărea.

Orasul Sulina – clip de prezentare turistică

În funcție de ceea ce îți dorești să ai parte poți opta pentru un sejur ceva mai zgomotos sau mese servite pe terasele din zona falezei sau bineînțeles poți opta pentru ceva mai liniștit cum ar fi cazarea și mesele tradiționale pe care le pot oferi localnicilor de aici. De asemenea nu trebuie să uităm de toate atracțiile turistice și activitățile pe care le poți întreprinde în Sulina.

Atracţii şi obiective turistice în Sulina

Top 15 atracţii şi obiective turistice de vizitat în Sulina, Delta Dunării

Activităţi şi plimbări cu barca în delta Dunării

Mai degrabă am putea vorbi despre plimbările cu bicicleta, vizitarea tuturor obiectivelor turistice, plimbările cu barca, șalupa și de ce nu, caiacul. Se pot vizita fără doar și poate insulele din zona Deltei așa cum este Insula K sau Insula Păsărilor. Ce-i drept pe această insulă nu puteți să pășiți, dar o puteți admira de la o distanță foarte mică.

obiective turistice Sulina
Plimbari cu caiacul la Sulina

Insula K sau Insula Păsărilor din Golful Musura

Insula K din Sulina este un loc minunat de vizitat pentru iubitorii de natură și pasionații de păsări. Cu o frumusețe naturală impresionantă și o diversitate bogată de specii de păsări, insula oferă o experiență unică într-un mediu natural protejat.

Insula K – Sulina

Plaja Sulina

Iar pentru cei care vor să-și petreacă timpul ceva mai liniștit se pot bucura de momente petrecute la plajă. Pe un nisip atât de fin al plajelor sălbatice încât ai senzația că natura îți dezmirdă tălpile. Însă unul dintre cele mai de preț lucruri, cu o valoare pe care nu o poți măsura, rămâne apusul privit din barcă, chiar în mijlocul Deltei.

Plaja din Sulina

Nimic nu poate întrece această priveliște sau poate doar acea imagine în care poți vedea cum Dunărea sărută Marea, locul ideal și perfect al gurii de vărsare al Dunării în Marea Neagră. Nimic nu poate fi mai frumos decât această priveliște care îți mângăie sufletul.

Obiective turistice în Sulina

Totodată persoanele interesate să îmbine istoria cu reflexia sufletului pot vizita obiective turistice precum Farul Comisiei Europene al Dunării de la Sulina, care este și muzeul din orașul Sulina, Farul vechi de pe malul stâng al Dunării, practic primul far din această zonă, Farul nou, cimitirul maritim sau cosmopolit și de ce nu și locașurile sfinte care se găsesc aici: Catedrala Alexandru și Sf. Nicolae, Biserica Romano-Catolică Sf. Nicolae și Biserica Grecească Sf. Nicolae.

Farul Comisiei Europene a Dunării (cunoscut și drept Farul Vechi sau Farul Observator)

Farul Comisiei Europene al Dunării de la Sulina – este considerat a fi Farul Observator, având în vedere că în prezent este considerat muzeu și este amplasat în apropierea zonei de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Cu toate acestea în urma expansiunii uscatului farul se găsește astăzi la o distanță de aproximativ 1,5 km de țărmul mării. Înălțimea farului este de circa 17,34 metri, iar accesul în interior se poate realiza printr-o scară metalică în spirală. 

Farul Comisiei Europene al Dunării de la Sulina

Farul vechi din Sulina de pe malul stâng al Dunarii

Farul vechi de pe malul stâng al Dunării – acesta a fost scos din funcțiune din pricina lucrărilor de prelungire în mare a digurilor gurii Canalului Sulina, lucrări care au fost începute în anul 1922. În trecut farul putea difuza semnal optic pe o rază de aproximativ 8 mile marine. Pentru a avea acces la far prin zona de uscat, farul este legat printr-un dig de piatră care îl leagă de Portul Sulina.Un document otoman vechi atestă faptul că primul far construit pe malul stâng al Dunării s-a realizat în anul 1745.

Farul vechi din Sulina de pe malul stâng al Dunarii

Farul nou sau farul de aterizare Sulina

Farul nou – în ceea ce privește acest far este un far de aterizare, care este amplasat în aval de orașul Sulina, chiar pe extremitatea digului de sud al canalului Sulina. Este de asemenea unul dintre cele șapte faruri care asigură navigația din zona litoralului românesc.

Farul nou sau farul de aterizare Sulina

Cimitirul Maritim sau Cimitirul Cosmopolit Sulina

Cimitirul maritim sau cosmopolit – este un cimitir al contrastelor, iar aici se găsesc morminte ce aparțin unor înalți funcționari europeni, marinari, pirați, copii, pescari lipoveni și mulți alții.

Cimitirul Maritim sau Cimitirul Cosmopolit Sulina

Catedrala Sfântul Alexandru și Sfântul Nicolae

Catedrala Alexandru și Sfântul Nicolae – este un monument istoric cel are drept ctitor chiar pe Regele Carol I. Catedrala a fost ridicată în cinstea eliberării Dobrogei de sub stăpânirea turcilor, după Războiul de Independență.

Catedrala Sfântul Alexandru și Sfântul Nicolae

Biserica romano-catolică din Sulina

Biserica Romano-Catolică Sfântul Nicolae – este atât un monument istoric, cât și de arhidectură din orașul Sulina. Se spune că aici a activat, înainte să fie arestat în anul 1949, preotul Cornel Chira cel care a fost superiorul iezuiților din România și care a decedat în detenție.

Biserica romano-catolică din Sulina

Biserica Greceasca Sf. Nicolae

Biserica Grecească Sfântul Nicolae – aceasta păstrează nealterată adevărata credință. Inițial a fost ridicată din ordinul autorității turcești fără turlă și fără clopotniță după anul 1878. Biserica a scăpat ca prin minune de bombardamentele rușilor, dar și a germanilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Biserica Greceasca Sf. Nicolae

Expozitia Sulina Veche

O vizită la Expoziția Sulina Veche oferă o oportunitate unică de a explora istoria și cultura locală, iar proprietarul expozitiei, domnul Gheorghe Comârzan, este un ghid excelent și pasionat, care poate răspunde la întrebările vizitatorilor și poate oferi informații detaliate despre istoria orașului.

Expozitia Sulina Veche

Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Sulina

Palatul Comisiei Europene a Dunării este un must-see al obiectivelor turistice din Sulina pentru oricine este interesat de istorie, arhitectură sau frumusețea naturală a fluviului Dunărea. Semnificația sa istorică și moștenirea culturală îl fac o piesă unică și valoroasă din trecutul Europei.

Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Sulina

Excursie în Satul Letea şi Pădurea Letea

Pe lângă aceasta amintim de lacurile, canalele cu toate frumusețile lor, pe care le puteți explora și nu în ultimul rând nu trebuie să uităm de Pădurea și Satul Letea. Această pădure cu iz magic este o pădure cu influențe tropicale pe un sol marin. Și tot în această vestită pădure puteți găsi celebrele liane de iederă grecească pe care le puteți găsi și la tropice.

Padurea Letea

Info Visitors Center Sulina

De asemenea sunteți invitați la centrul dedicat turiștilor Info Visitors Center Sulina pentru a afla cât mai multe date despre orașul Sulina, despre activitățile și atracțiile de aici, despre locurile fantastice și despre tot ceea ce îți dorești să cunoști despre acest loc magic așa cum este Sulina. Acesta fiind un punct de informare care s-a realizat pe data de 4 martie a anului trecut, 2021 și care este un proiect al Asociației „Descoperă Sulina”, cu scopul de a promova orașul Sulina printre turiștii străini.

Info Visitors Center Sulina

Prin urmare fiecare dintre noi poate explora Sulina și o poate descoperi așa cum poate nici nu a visat, dar pentru asta ai nevoie de puțină îndrăzneală pentru ați face curaj să ajungi în acest oraș cu atât de multe bucurii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version